Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Rush

Συγκρότημα από το Καναδά με ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο. Καταρχήν, διαθέτουν έναν από  τους κορυφαίους drummer στο χώρο. τον Neil Peart. Όποιος δεν τον έχει δει να κάθεται περιτριγυρισμένος από πιάτα και τύμπανα, με τις μπαγκέτες του προέκταση των χεριών του να παίζει ατελείωτη ώρα, ας φροντίσει άμεσα με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή να μπει youtube και να χαζέψει. Μόλις μπει, δε θα καταλάβει πότε πέρασε ο χρόνος παρακολουθώντας τον να παίζει. Εκτός από drummer, είναι και ο βασικός στιχουργός του συγκροτήματος. Σας δίνω και ένα hint για τον ίδιο, "Ghost Rider". Ψάξτε, έχει πολύ ενδιαφέρον και η προσωπική του ζωή.
Neil Peart

Εξίσου μεγάλη επιρροή και φήμη στο συγκρότημα είχε και ο τραγουδιστής - μπασίστας, ο οποίος παίζει και πλήκτρα Geddy Lee με τη πολύ ιδιαίτερη φωνή αλλά και τη πολύ καλή τεχνική στο μπάσο.
Ο τρίτος της παρέας είναι ο κιθαρίστας Alex Lifeson, εξίσου πολύ καλός μουσικός  και ιδρυτής του group.
Γενικά οι Rush διακρίνονται για το ότι είναι και οι τρεις τους πολύ καλοί μουσικοί, έχοντας κερδίσει κατα καιρούς αρκετά βραβεία ενώ έχουν μπει και στο Music Hall of Fame του Καναδά.
Ιδρύθηκαν το 1968 με διαφορετική σύνθεση από τη τωρινή, αφου ο Peart έγινε μέλος το 1974 αντικαθιστώντας τον John Rutsey. Λόγω της μουσική τους, πολλά hard rock group ακόμα και heavy metal, παραδέχτηκαν ότι επηρεάστηκαν οπως οι Dream theater, Metallica. Αριθμούν 18 studio albums και 8 live. Άξια αναφοράς, είναι και τα DVD που έχουν κυκλοφορήσει με το R30 και Live in Rio να είναι εκπληκτικά.
Από τα album τώρα, τα σημαντικότερα για μένα πάντα είναι τα : 2112, a Farewell to KingsMoving Pictures, Hemispheres ενώ απο τα live το Exit Stage Left.
Ας τους απολαύσουμε στο Tom Sawyer από το Moving Pictures

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου