Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Πόσο Συχνά Βάζεις Στοιχημα;

Πας στοίχημα;

Βάζεις ένα στοιχημα; Πόσο συχνά ακούμε στην καθημερινότητα μας αυτή την πρόταση;, Πολύ…. Αυτό μάλλον έχει να κάνει με την έμφυτη τάση του ανθρώπου να αποδεικνύει ότι γνωρίζει πολλά για κάποιο θέμα και ότι είναι αλάνθαστος σε σχέση με το συνομιλητή του. Αν στην παραπάνω υπόθεση προσθέσετε και το στοιχείο της πρόκλησης, του ρίσκου και της νίκης που υπάρχουν στην ανθρώπινη φύση, τότε μάλλον λογικό είναι ότι το στοίχημα είναι μέρος της ζωής μας. 

Ο χώρος φυσικά που ο κόσμος θέτει τα πιο συχνά στοιχήματα είναι αυτός των αθλητικών γεγονότων. Οπαδοί και φίλαθλοι ορμώμενοι από το πάθος για την αγαπημένη τους ομάδα συχνά θέτουν στοιχήματα με δελεαστικές αποδόσεις. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο. Ανέκαθεν στις οργανωμένες ομάδες ανθρώπων μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους καταλάμβαναν αγωνίσματα που παράλληλα με το τελικό αποτέλεσμα τους οι θεατές στοιχημάτιζαν αν θα το προβλέψουν ή όχι. 

Tipsters και bookmakers υπήρχαν πάντα, «εκμεταλλευόμενοι» την επιθυμία του κόσμου να κάνει πιο ενδιαφέρουσα μια αναμέτρηση ποντάροντας με χρήματα. Στις μέρες μας βέβαια το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς γύρω από το στοιχημα και τα προγνωστικά έχει στηθεί μια τεράστια βιομηχανία με εκατομμύρια κέρδη ετησίως. 

Ένα είναι σίγουρο, όποιος θεωρήσει ότι είναι ο γκουρού της γνώσης και ότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα σε ένα στοίχημα, θα βγει χαμένος. Ενδεχομένως η τύχη να τον ευνοήσει κάποιες φορές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση του, ωστόσο με μαθηματική ακρίβεια, αν δεν κοντρολάρει τα μεγέθη και τη συχνότητα που στοιχηματίζει, θα τα χάσει όλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου