Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Η Σταρ Γιόντσεβα Δίνει Συγκλονιστικές Παραστάσεις

Πρόσφατα το ελληνικό κοινό είχε την τιμή να απολαύσει παραστασεις όπερας από τη Λυρική Σκηνή με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Σόνια Γιόντσεβα. Η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος γέμισε με μελωδίες από άριες του Πουτσίνι με τη ντίβα της όπερας να κυριαρχεί στη σκηνή. Ποια είναι όμως η Σόνια Γιόντσεβα;

η Γιόντσεβα σε μία από τις παραστασεις όπερας
Το 1981 γεννιέται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας η Σόνια Γιόντσεβα. Το πάθος αλλά και το ταλέντο της για τη μουσική φάνηκε από την ηλικία των έξι, τίποτα, όμως, δε φανένε τότε τη συγκλονιστική πορεία που θα ακολουθούσε. Η Γιόντσεβα σπούδασε πιάνο και φωνητική στην Εθνική Σχολή Μουσικής και Χορού στο Plovdiv. Στα εφηβικά της χρόνια πήρε μέρος σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς και διακρίθηκε σε πολλούς από αυτούς. Οι σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι είναι προχωρημένες (φοίτησε στο Conservatoire de Musique de Genève) 

Το 2010 η διεθνούς φήμης σοπράνο κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Operalia ενώ το 2013 κάνει το ντεμπούτο της στη Metropolitan Opera ως Τζίλντα στο Rigoletto. Εκτοτε ακολουθεί μία ξέφρενη πορεία με την Γιόντσεβα να πρωταγωνιστεί σε παραστασεις όπερας στις μεγαλύτερες σκηνές σε όλο τον πλανήτη.

Η Γιόντσεβα έχει ερμηνέυσει μεταξύ άλλων άριες από την Tosca, La Traviata, La boheme και Otello.  To 2020 η Γιόντσεβα ανακοινώνει τη δημιουργία της δικής της εταιρείας SY11 και την ίδια χρονιά η εταιρεία Rolex την επιλέγει ως παγκόσμιο πρεσβευτή (World Ambassador).

Η ζωή της Γιόντσεβα δεν είναι μόνο όμως γεμάτη παραστάσεις. Η σοπράνο έχει ένα γιο και μια κόρη και ζει με το συζυγό της στο Canton of Vaud της Ελβετίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου