Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ασφαλίζω Τη Μηχανή Οδηγώ Με Ασφάλεια!

Όλοι, είτε είμαστε μοτοσικλετιστές είτε όχι, κατανοούν τη σημασία των ζητημάτων ασφάλειας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο όρος ασφάλεια έχει διπλή σημασία. Αρχικά αναφέραμε την ασφάλεια του οδηγού και μετά την ασφάλιση του οχήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία για ατυχήματα μοτοσικλετών, σοβαρές ή μικρές απώλειες περιουσίας είναι το συμπέρασμα ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει και δημιουργήσει πολύ σημαντικά προγράμματα ασφάλεια μηχανής

Τα οικονομικά ζητήματα συχνά επηρεάζουν το είδος της ασφάλισης που θα επιλέξουμε, αλλά προτεραιότητα πρέπει να δίνεται σε άλλα. Τα συχνά ατυχήματα λόγω της μεγάλης έκθεσης σε κινδύνους αυξάνουν τις απαιτήσεις του ασφαλισμένου και τις υποχρεώσεις της ασφαλιστικής εταιρείας. Καλύψεις αστικής ευθύνης προς τρίτους, ασφάλεια κλοπής - αναγκαία κάλυψη για μότο -, βανδαλισμών, φωτιάς, οδικής βοήθειας κλπ κρίνονται απαραίτητες στα συμβόλαια και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά τι θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί σε αυτά. 

Η αξιοπιστία και η αποζημίωση που καταβάλλεται σε περίπτωση απώλειας ή ολικής καταστροφής διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση, η ασφάλιση πολύ χαμηλού κόστους μπορεί να είναι βολική, αλλά δεν είναι πάντα η πιο κατάλληλη ή μπορεί να ανακουφίσει την κατάσταση εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Ακριβώς όπως στην ασφάλιση αυτοκινήτου ή υγείας, έχουμε γίνει σχολαστικοί, έτσι πρέπει να είμαστε όσον αφορά την ασφάλιση μοτοσικλετών. Σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες έχουν συνήθως λιγότερη εμπορική αξία, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε την προβλεπόμενη ασφάλεια ώστε να μπορούμε να οδηγούμε με ασφάλεια. 

Επομένως, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την αίσθηση της ελευθερίας που μας προσφέρουν οι μοτοσικλέτες, πρέπει να ακολουθήσουμε 3 βασικούς κανόνες: σεβασμό στο συνάνθρωπο, να μην ξεχνάμε το κράνος και έχουμε την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου