Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Atomic Rooster


Οι Atomic Rooster δημιουργήθηκαν από τα μέλη της μπάντας The Crazy World of Arthur Brown όταν αυτοί διαλύθηκαν. O Vincent Crane και ο Carl Palmer ήταν από τα ιδρυτικά τους μέλη μαζί με τον Nick Graham στο μπάσο και στα φωνητικά. Στη πορεία ο Palmer έφυγε για τους ELP, ενώ ο μόνος που έμεινε τελικά σε όλες τις αλλαγές ήταν ο Vincent Crane που έπαιζε πλήκτρα. Το 1969 που ιδρύθηκαν ήταν η χρόνια του κόκκορα (Rooster) στο Κινέζικο ημερολόγιο και από εκεί επηρεάστηκαν για την ονομασία του συγκροτήματος τους. 
Στο ενεργητικό τους είχαν εφτά studio albums στα οποία το συγκρότημα είχε διαφορετική σύνθεση. Τα έχω ακούσει σχεδόν όλα και όσα δεν έχω καταφέρει να βρω να είναι καλά το internet αφου με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορείς να βρεις και να ακούσεις σχεδόν τα πάντα. 
Από αυτά που έχω θεωρώ καλύτερο το In Hearing of Atomic Rooster με τα εκπληκτικά κομμάτια Black Snake, Devil's Answer και Decision, Indecision πάρτε μία ιδέα


Συνεχίζω με το Death Walks Behind you με το ομώνυμο κομμάτι να είναι εκπληκτικό, ενώ στο tommorow night δίνει ρέστα ο Crane  με τα πλήκτρα του.
Για να καταλάβετε τι εννοώ ακούστε:


Τέλος και το πρώτο τους album τους είναι πολύ καλό με to Decline and Fall, Friday 13th να ξεχωρίζουν.
Από τα υπόλοιπα θα ξεχώριζα το made in England ενώ τα υπόλοιπα τρία θα τα έβαζα στο ίδιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου