Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Genesis

Τους Genesis, για όποιον ασχολείται στο ελάχιστο με μουσική  πρέπει να τους γνωρίζει. Ίσως όχι τόσο από τα αρχικά βήματα τους όπου ήταν ένα από τα πρώτα και καλύτερα progressive συγκροτήματα αλλά από τη δεκαετία του 80 όπου έγιναν πιο pop με ηγέτη τότε τον Phil Collins.

Το ταξίδι τους στη μουσική το ξεκίνησαν το 1967 όταν ακόμα τραγουδιστής ήταν ο Peter Gabriel, drummer ο Collins, κιθαρίστας ο Anthony Phillips, o οποίος εγκατέλειψε το group το 70 όταν αντικαταστάθηκε από τον Steve Hackett, ο Mike Rutherford μπασίστας, και τέλος στα πλήκτρα ο Tony Banks. Οι συναυλίες των Genesis έμειναν χαραγμένες για το πρωτοποριακό σχεδιασμό των κουστουμιών, τα πυροτεχνήματα καθώς και τις ιστορίες που λάμβαναν μέρος κατά τη συναυλία. Και για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε το παρακάτω video.


Από τα πρώτα τους album με το Trespass , Nursery Crime, Foxtrot, Selling England by the Pound έδειξαν τις διαθέσεις τους και ξεδίπλωσαν όλο το μουσικό ταλέντο τους. Η εκπληκτική και συνάμα περίεργη χροιά στη φωνή του Gabriel τους εκτόξευσαν, ενώ σήμερα είναι μέσα στα 30 συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στο κόσμο.
Τραγουδια που πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε είναι: White Mountain, The Fountain Of Salmacis, Dancing With The Moonlit Knight, Firth Of Fifth

Απολαύστε το The fountain of Salmacis 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου