Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Camel Footage I & II

 Όπως είχα γράψει στα πρώτα μου post οι Camel είναι ένα από τα group που το βάζω στην ίδια ζυγαριά με Pink Floyd. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γράψω για δύο dvd που κυκλοφόρησαν το 2004 (Footage I) και το 2005 (Footage II) με σπάνιο υλικό από ζωντανές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος.

Το πρώτο (Footage I) κυκλοφόρησε το 2004 και περιέχει εκτελέσεις από τη δεκαετία του 70 αλλά και ζωντανό υλικό από το 1997. Περιέχει τα εξής κομμάτια Never Let Go 1973 (Civic Hall) ,  The Snow Goose, Friendship, Rhayader Goes To Town 1975 (BBC studios) , First Light, Metrognome, Unevesong, Lunar Sea, Rain Dances 1977 (BBC studios),  City Life 1981 ( Old Grey Whistle Test), Captured 1984 (Hammersmith Odeon, London) , Hopeless Anger, Whispers in the Rain 1992, Preparation, Dunkirk 1997.  

Για όσους είναι οπαδοί των Camel πρόκειται για ένα πολύ καλό DVD το οποίο περιμέναμε πολύ καιρό μιας και δε κυκλοφορούσε υλικό με ζωντανές παραστάσεις του συγκροτήματος.

Και το δεύτερο dvd  που κυκλοφόρησε το 2005 περιλαμβάνει αρκετές εκτελέσεις πάλι από το 1973 έως το 2003 με πιο γνωστές το White Rider, Never Let Go, Arubaluba, Rhayader Goes To Town, Rhayader. 

Και τα δύο dvd τα έχω δει πάνω απο μία φορά το καθένα και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά αξιόλογα, όχι σε επίπεδο Pink Floyd βέβαια ούτε σε υλικό και κυρίως ούτε σε ποιότητα ήχου αλλά δε παύουν να είναι πολύ καλά για πρώτες κυκλοφορίες . Είναι όμως πολύ προσεγμένα και ελπίζω να αποκτήσω κάποια στιγμή και το Coming of Age το οποίο είναι μία συναυλία με Andrew Latimer, Colin Bass, Foss Paterson, και Dave Stewart ειδικά άμα το κερδίσω και δε το αγοράσω όπως έγινε με τα προηγούμενα δύο. Τα κέρδισα σε παιχνίδι poker μεταξύ φίλων όπου ο καθένας πόνταρε cd, dvd's από τη δισκοθήκη του με τη προϋπόθεση να μη τα έχουν οι υπόλοιποι οπότε εγώ κέρδισα αυτά τα δύο αλλά έχασα ένα dvd από SRV (Stevie Ray Vaughan) και Atomic Rooster.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου