Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Amon Duul II

Καλησπέρα progressivades .....

Amon Duul
Amon Duul, άλλο ένα progressive rock συγκρότημα από τη Γερμανία κλασικό εκπρόσωπο του krautrock  με ιστορία σχεδόν σαράντα ετών. Η ιστορία τους πάει πολύ παλιά αφού πρώτα ήταν ως Amon Duul, ένα κομμουνιστικό κίνημα που σκοπό είχε τη χρήση οποιασδήποτε τέχνης για κοινωνικές παρεμβάσεις. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο μουσικό κομμάτι της τέχνης αποτελούμενο από πολύ αξιόλογους μουσικούς. Όπως ήταν φυσικό, όταν ήρθε πια η ώρα για ηχογραφήσεις δίσκων, είχε και ώς αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η ζωή σε κοινόβια όπου ο καθένας τζάμαρε χωρίς να τον νοιάζει το μουσικό αποτέλεσμα. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Amon Duul II από τους ανθρώπους που είχαν μουσικές γνώσεις και ήθελαν να εκφράσουν τις μουσικές ανησυχίες τους.

Το ταξίδι τους λοιπόν στη μουσική ξεκίνησε με το Phallus Dai το 1969 αφού ήταν το πρώτο τους album, ενώ δεύτερο ήταν το Yeti το 1970 για μένα ίσως και το καλύτερο τους, ενώ εξίσου καλό είναι και το Tanz Der Lemminge (Dance of the Lemmings)  το 1971. Tο 1972 κυκλοφόρησαν το Carnival in Babylon κάνοντας μια μεταστροφή στη μουσική τους αφού αποτελείται από μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια. Στο σύνολο κυκλοφόρησαν 16 album τα οποία όπως καταλαβαίνεται δε τα έχω ακούσει όλα για να προτείνω τι να ακούσετε.

Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να απολαύσω μαζί σας δύο κομμάτια που σίγουρα μερικοί ξέρετε ενώ άλλοι μπορείτε να γνωρίσετε.

Archangels Thunderbird 




και  Soap Shop Rock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου