Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Manfred Mann's Earth Band

Manfred Mann's Earth Band
Και τα αφιερώματα συνεχίζονται αυτή τη φορά με το συγκρότημα Manfred mann's earth band οι οποίοι προέκυψαν από τους Manfred mann ένα R&B group της δεκαετίας του 60 οι οποίοι δεν ήταν και στα καλύτερα τους αφού άρχισε το όνομα τους να μικραίνει. Έτσι ο ήχος τους άλλαξε και έγιναν μια πιο art rock μπάντα με στοιχεία progressive. Έγιναν πολύ γνωστοί με τη διασκευή Blinded by the Light του Springsteen το οποίο από ένα folky κομμάτι το μετέτρεψαν σε μία πιο rock έκδοση.

Στα πρώτα τους έξι album η σύνθεση της μπάντας δεν άλλαξε καθόλου ενώ στη συνέχεια μέλη της ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους όπως ο Chris Slade ο οποίος πέρασε από τους AC/DC και τους ASIA.Κυκλοφόρησαν στο σύνολο 16 albums τα οποία δε γνώρισαν όλα επιτυχία και δεν έχει νόημα ίσως κάποιος να πάει να τα αγοράσει, αφού πια μπορεί εύκολα να τα έχει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να τα ακούσει. Ξέρω έχω ξαναπεί δεν είμαι fan καθόλου αυτής της αντιμετώπισης προς τη μουσική και μάλιστα το κατακρίνω. Απλά υπάρχουν ορισμένες φορές που σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα δίσκο ειδικά άμα δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες σου να τον αποκτήσεις οπότε έχεις τη λύση του υπολογιστή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και από τα συγκροτήματα που με εμπνέουν να ακούσω και ούτε έχω ασχοληθεί και πολύ, πάντως έχουν μερικές διασκευές πολύ επιτυχημένες όπως το Father of day father of night του Bob Dylan και Spirit in the Night πάλι του Springsteen. Ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το συγκρότημα είναι οι αγώνες και η στάση τους ενάντια στο Apartheid ίσως επειδή και ο Manfred ήταν από τη Νότια Αφρική. Ας τους απολαύσουμε στα παρακάτω βίντεο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου