Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Pink Floyd - Dark Side of The Moon

Καλησπέρα σε όλους

Καθώς κάθομαι μπροστά στο laptop και περιμένω να ξεκινήσει η Barcelona για να πάω ταμείο στο στοίχημα έβαλα να θυμηθώ το μεγαλύτερο άλμπουμ που έχουν βγάλει οι Pink Floyd  το οποίο δεν είναι άλλο από το Dark Side Of The Moon. Κυκλοφόρησε το 1973 και έκανε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία αφού έμεινε για πάνω από 1500 βδομάδες στο Τοπ 200 του Billboard. Έχει 9 τραγούδια συνολικά και ηχογραφήθηκε στα studio της Abbey Road με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας της τότε εποχής. Μηχανικός ήχου ήταν ο Alan Parson μία ιδιοφυΐα στο χώρο του ήχου. Το album ουσιαστικά το έγραψε όλο ο Roger από στίχους έως τη μουσική με μικρή συμβολή από τα υπόλοιπα μέλη.

Το Dark Side of The Moon ασχολείται με αρκετούς τομείς της σύγχρονης ζωής του ανθρώπου όπως τον καταναλωτισμό με το τραγούδι Money, το χρόνο που περνάει (Time) το θάνατο (Brain Damage, Eclipse) αλλά και το Us And Them με ανησυχίες για το πόλεμο και τις ανθρώπινες αντιπαραθέσεις.

Από τη μέρα κυκλοφορίας του έχει πουλήσει περισσότερα από 40.000.000 αντίτυπα , ενώ ξανακυκλοφόρησε το 2003 σε μορφή super audio cd. Στην Αμερική πωλούνται περίπου 9000 αντίτυπα τη βδομάδα ενώ τέλος υπάρχει μια φήμη ότι όλο το άλμπουμ είναι συγχρονισμένο με τη ταινία ο Μάγος του Οζ (The Wizard Of Oz) με τα μέλη του συγκροτήματος να το διαψεύδουν.

Απλά απολαύστε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου