Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Mushroom - Egg

Μετά τα προηγούμενα δύο άρθρα που ήταν αφιερωμένα εξ' ολοκλήρου στους Pink Floyd,ήρθε η ώρα να γράψω πάλι για δύο συγκροτήματα με επιτυχημένα debut άλμπουμς που στη πορεία δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια. Αναφέρομαι στους Mushroom από την Ιρλανδία που ήταν πιο κοντά στο Prog Folk  και τους Egg από την Αγγλία που εκπροσωπούσαν τη Canterbury σχολή.

Mushroom
Οι Mushroom σχηματίστηκαν το 1971 στο Δουβλίνο και αμέσως δημιούργησαν κοινό στη χώρα τους με το single που κυκλοφόρησαν Devil Among the Tailors από το album Early One Morning πουλώντας περίπου 100.000 δίσκους τότε και φτάνοντας ως το νούμερο δύο στο top 20 της Ιρλανδίας. Ο δίσκος τους έχει μια γεύση Κέλτικης μουσικής άλλοτε μελωδικής άλλοτε όμως και με στοιχεία hard rock ενώ σε ορισμένα σημεία παρουσιάζει και σημεία ψυχεδέλειας. Κυκλοφόρησε ξανά σε cd από τη radioactive records και εννοείτε ότι παρόλο το είχα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή επειδή σέβομαι κυρίως τον εαυτό μου και τους μουσικούς το απέκτησα με το που το είδα στα ράφια.



Egg
Οι Egg όπως προείπα ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα της Canterbuty σκηνής με τρία μέλη αρχικά τους Dave Stewart (πλήκτρα - organ) Mont Campbell (μπάσο,organ, φωνητικά) και Clive Brooks (dums). Το πρώτο τους όνομα ήταν Uriel αλλά το άλλαξαν όταν έφυγε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος ο Steve Hilagge. Στη διάρκεια ζωής του συγκροτήματος που ήταν τέσσερα χρόνια κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ με τη Decca Label to Egg (1970) και το The Police Force (1971). Το 1972 διαλύθηκαν και ξαναενώθηκαν για τη κυκλοφορία ενός άλμπουμ το 1974 (Civil Surface) στο οποίο συμμετείχε και ο Steve Hilagge.

Ήρθε η ώρα για τα δύο βίντεο ένα από Mushroom και ένα από Egg.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου