Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Curved Air

Curved Air
Πρόκειται για άλλο ένα συγκρότημα από την Αγγλία που δημιουργήθηκε από μουσικούς με διαφορετικά ακούσματα ο καθένας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα συγκρότημα με συνδυασμό από ήχους της folk, της rock, αλλά και της fusion με τη χρήση και κλασικών οργάνων. Σχηματίστηκαν το 1970 από τους Sonja Kristina (φωνητικά) Darryl Way (βιολί), Francis Monkman (πλήκτρα), Florian Pilkington - Miksa (drums).

Το πρώτο τους album Air Conditioning (ο πρώτος rock picture disc) εμφανίζει τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως αφού έχει δοθεί βάση στο βιολί και τα φωνητικά ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει έως το νούμερο 8 των Αγγλικών charts. Το δεύτερο με τίτλο Second Album (1971) αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της μουσικής τους. Είναι γεμάτο μελωδία και ηρεμία ενώ η φωνή της Sonja πραγματικά σε μαγεύει. Ακόμα θυμάμαι σε ταξίδι μαζί με τη κοπέλα μου, να οδηγώ μια bmw (ενός φίλου, το δικό μου ήταν συνεργείο) και  να τη παίρνει ο ύπνος όση ώρα είχα το cd . Η φωνή της Sonja και το ύφος του άλμπουμ λειτουργούσαν νανούριζοντας την όπως οι μανάδες νανουρίζουν τα παιδιά τους. Τρίτο album το Phantasmagoria το 1972 το οποίο ήταν και το τελευταίο με τη συγκεκριμένη σύνθεση της μπάντας, αφού ο Way δημιούργησε τους Wolf και αντικαταστήθηκε από τον Eddy Jobson ενώ μπασίστας τότε ήταν ο Wedgood,  Η μπάντα ποτέ δεν έφτασε τα στάνταρ που είχε στα πρώτα άλμπουμ ενώ το 1973 κυκλοφόρησαν το Air Cut  και μετά o Wedgood έφυγε για τους Caravan, και ο Jobson για τους Roxy Music.

Τα τέσσερα αρχικά μέλη ξαναενώθηκαν το 1975 σε ένα tour για το album Curved Air Live και στη συνέχεια η Kristina και ο Way συνέχησαν με drummer τον Stewart Copeland, μπασίστα τον Tony Reeves, και κυκλοφόρησαν το Midnight Wire. Τελευταίο τους album ήταν το Airborne (1976). Τελευταία επανασύνδεση του συγκροτήματος έγινε το 1990 για μια συναυλία στο Λονδίνο (album Alive), ενώ κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά  άλλο ένα άλμπουμ το με ακυκλοφόρητα τραγούδια του 1973 (Lovechild)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου