Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Iron Butterfly

Iron Butterfly
Iron Butterfly ένα συγκρότημα από την Αμερική που ιδρύθηκε το 1966 στο San Diego. Η σύνθεση του group άλλαξε πολλές φορές από το πρώτο κιόλας χρόνο της δημιουργίας τους, αφού από τα αρχικά μέλη Doug Ingle (φωνητικά), Jack Pinney (drums), Greg Willis (μπάσο) και Danny Weis (κιθάρα), αντικαταστάθηκαν από τον Jerry Penrod (μπάσο) και Ron Bushy (drums). Στη συνέχεια έφυγαν όλοι εκτός από τον Ingle και τον Bushy ενώ προστέθηκαν ο Lee Dorman και ο Eric Braunn. Στη συνέχεια έγιναν και άλλες αλλαγές στο συγκρότημα οι οποίες όμως δε το επηρέασαν τόσο αφού η επιτυχία του group ήταν πια δεδομένη.

Κυκλοφόρησαν 6 studio album με κορυφαίο όλων το in-a-gadda-da-vida για το οποίο μου έχουν πει και μία ιστορία. Στο συγκεκριμένο album υπάρχει και το ομώνυμο κομμάτι που είναι εκπληκτικό και για το οποίο κυκλοφορεί μια φήμη. Σύμφωνα με αυτή, το κομμάτι ονομαζόταν κανονικά in the garden of eden αλλά στις πρόβες που έκαναν, πρέπει να είχαν πιει ότι είχαν βρει μπροστά τους από αλκοόλ και ναρκωτικά. Απολαμβάνοντας το ταξίδι της ψυχεδέλειας λοιπόν, άρχισαν να το τραγουδάνε όπως νάνε με συνέπεια το αποτέλεσμα να τους αρέσει και να το αφήσουν έτσι.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και το άλμπουμ Ball (1969) aαπο το οποίο ξεχωρίζω το filled with fear , in the time of our lives, και Lonely boy.

Ας τους απολαύσουμε σε μεγάλη ηλικία αλλά σε μία εκπληκτική εκτέλεση του Butterfly Blue από το Metamorphosis (1970) και στο πιο γνωστό κομμάτι τoυς το in a gadda da vida.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου