Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Five Day Rain - Aztecs

Five Day Rain
Five Day Rain άλλο ένα progressive rock group που ιδρύθηκε το 1969 και κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ. Η σύνθεση του συγκροτήματος ήταν η εξής: Rick Sharp (κιθάρα) Clive Burges (μπάσο)
Kim (drums) και Sharon Tandy (φωνητικά) Graham Maitland (πλήκτρα). Ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας τους είναι πολύ δυνατός ιδιαίτερα στο instrumental κομμάτι Rough Cut Marmalade. Οι κλασικές διαφωνίες που υπάρχουν στα συγκροτήματα το οδήγησε σε διάλυση μετά τη κυκλοφορία του μοναδικού τους album. Τα τρία πρώτα κομμάτια είναι αρκετά καλά ενώ το Rough Cut Marmalade εκτός της μεγάλης του διάρκειας είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει από το album αυτό. Τα υπόλοιπα να πω την αλήθεια δε με ενθουσίασαν.


Aztecs
Πάμε στο δεύτερο group τώρα τους Aztecs του Billy Thorpe από την Αυστραλία. Στα πρώτα τους βήματα το 1963 ήταν ένα συγκρότημα σε στυλ Beatles αλλά στη συνέχεια είχαν ήχο πιο progressive. Τους Aztecs να πω την αλήθεια δε τους ήξερα, μέχρι πριν δύο χρόνια. Τους γνώρισα πηγαίνοντας διακοπές στα Δωδεκάνησα με καράβι. Βρισκόμουν στο κατάστρωμα με ανοιχτό το laptop ακούγοντας μουσική από youtube (αθάνατα usb sticks) όταν ένα ζευγάρι Αυστραλών που χάζευαν τη άκουγα σηκώθηκε και μου είπε να βάλω Billy Thorpe στην αρχή και μετά το συγκρότημα του. Αυτό ήταν για αρκετές ώρες έβαλα και άκουγα ότι βρήκα από τους Aztecs. Ψάξτε όπως έψαξα και εγώ και θα βρείτε κομμάτια θησαυρούς όπως το time to live, gangster of love,most people i know.

Πρώτο κομμάτι από Five Day Rain



Και δεύτερο από Aztecs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου